رادیوتراپی یا پرتودرمانی، روشی برای از بین بردن سلولهای سرطانی است. در رادیو تراپی به قسمت خاصی از بدن، اشعه صاتع می شود. طی این فرایند، سلولهای سرطانی آسیب می بینند و بجای آنها سلول های طبیعی بهبود و رشد می یابند. در این مطلب می خواهیم نتایج آزمایشات جدید کارشناسان را در مورد رادیوتراپی و عوارض آن بیان کنیم. همچنین شما را با هزینه این روش درمانی، مقایسه با شیمی درمانی و نکات دیگر در این زمینه آشنا می کنیم.

پرتودرمانی چیست؟

در پرتو درمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی از امواج یا ذرات پرانرژی مثل اشعه ایکس، اشعه گاما، ذرات الکترون و یا پروتون استفاده می‌شود. سلول‌ها به ‌صورت نرمال رشد می‌کنند و با تقسیم‌ شدن باعث تشکیل سلول‌های جدید می‌شوند.

در پرتو درمانی از رشد و تقسیم‌شدن سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌شود و این امر باعث از بین رفتن این سلول‌ها می‌شود. البته ممکن است سلول‌های سالم مجاور سلول‌های سرطانی نیز آسیب ببینند اما پس از فرایند درمانی این سلول‌ها بهبود می‌یابند.

برخلاف شیمی درمانی که تمام بدن تحت تأثیر داروهای ضد سرطان قرار می‌گیرد، پرتودرمانی یک درمان موضعی محسوب می‌شود. در اکثر موارد تنها قسمتی از بدن که آسیب دیده‌است تحت درمان قرار می‌گیرد. در برخی روش‌های پرتودرمانی از مواد رادیواکتیو بصورت دهانی یا انتقال از طریق رگ‌ها استفاده می‌شود. حتی در این روش نیز که دارو در بدن گردش می‌یابد تنها در محلی که تومور وجود دارد ماده رادیواکتیو تأثیر می‌گذارد.

روش‌های انجام پرتودرمانی

پرتودرمانی به سه روش انجام می‌شود:

پرتودرمانی خارجی: از یک دستگاه استفاده می‌شود که اشعه با انرژی بالا را به سمت تومور می‌تاباند (دستگاه خارج از بدن قرار دارد).

پرتودرمانی داخلی: در این روش درمانی یک منبع رادیو اکتیو درون بدن و در نزدیکی تومور قرار داده می‌شود.

پرتو درمانی دارویی: داروهای رادیواکتیو از طریق دهان یا رگ‌ها وارد بدن شده و به درمان سرطان کمک می‌کنند.

نوع روش پرتودرمانی مورد استفاده بستگی به نوع سرطان و محل قرارگیری آن در بدن دارد.

.

ادامه متن را در لینک اصلی زیر بخوانید:

رادیوتراپی چیست؟ عوارض، هزینه، مقایسه با شیمی درمانی و نکات دیگر


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها